Muffinki gryczano-jaglane z owocami

0 (0 ocen)

Proste w przygotowaniu, puszyste i zarazem wilgotne muffinki z owocami. Bez glutenu i dodatku cukru.

Składniki:

  • Na 10 muffinek:

    100 g mąki gryczanej
    80 g mąki jaglanej
    2-3 łyżki syropu z agawy
    łyżeczka sody
    łyżeczka proszku do pieczenia
    240 g maślanki
    0/5 szklanki oleju
    jajko

    0/5 szklanki dowolnych owoców (tu użyłam mrożonej mieszanki owoców leśnych)

Muffinki gryczano-jaglane z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą.

    Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek.

    Na wierzchu układamy owoce.

    Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.

    Smacznego :)

Porady

Możecie użyć dowolnych owoców.

Komentarze

Podobne przepisy