Muffinki cynamonowo-jabłkowe

0 (0 ocen)

Aromatyczne muffinki pachnące cynamonem z mnóstwem kawałków jabłek.

Składniki:

  • Składniki: (na ok. 12 sztuk)

    Ciasto:
    2 jajka
    3/4 szkl mleka
    120 g masła, stopionego
    200 g cukru
    280 g mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki cynamonu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę

    Dodatkowo:
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki cynamonowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka roztrzepać w misce, połączyć z mlekiem i ostudzonym masłem. W innym naczyniu wymieszać suche składniki (mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia). Suche wsypać do mokrych, dodać również jabłka pokrojone w kostkę i krótko wymieszać tylko do połączenia składników.




    Masę nakładać do papilotek na muffinki do ich 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez ok. 20 minut do ładnego zarumienienia i wyrośnięcia. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować