muffinki bananowo-makowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

muffinki powstały z tego co akurat było pod ręką

  • 10 min

Składniki:

  • 2 banany,
    250 g jogurtu bananowego,
    250 g mąki,
    50 g cukru białego,
    50g cukru brązowego,
    1 opakowanie cukru waniliowego,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
    80 ml oleju,
    spora garść maku,
    1 jajko.

Muffinki bananowo-makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany kroimy w kostkę.
    Składniki suche i mokre rozdzielamy do 2 misek, następnie dolewamy składniki suche do mokrych, dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy banany
  • 2. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy masę.
    Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni do suchego patyczka (40-60minut)
    Ozdabiamy płatkami migdałowymi

Komentarze

Podobne przepisy