Muffinki z kremem cytrynowym i musli

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ten przepis stworzyłam z myślą o moim ukochanym, on uwielbia takie małe słodkości. Ciastka są pyszne a tropikalny smak musli z owocami oraz cytrynowy krem dopełniają całości.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciastka:
    50 g musli tropikalnego ( saszetka)
    3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
    1/4 szklanki mąki tortowej
    1 szklanka mleka
    szczypta soli
    3 łyżki cukru
    3 łyżki oleju
    25 g czekolady
    1 jajko
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy opakowanie
    Krem:
    opakowanie waniliowego kremu do tortów
    skórka z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z kremem cytrynowym i musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki 1. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Foremki wyłożyć papilotkami
  • 2. Mąki mieszamy z cukrami, proszkiem, solą, musli i posiekaną czekoladą
  • 3. Jajo lekko ubijamy dolewamy mleko i olej, mieszamy, po czym wlewamy do sypkich składników. Szybko je łączymy i przelewamy do foremek. Pieczemy około 15-20 minut. Studzimy na kratce.
  • Muffinki 4. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu - dodając mleko i masło, aromatyzujemy skórką. Zimne babeczki dekorujemy kremem.

Porady

Czekolada świetnie topi się w ciasteczkach, idealnie tu pasuje, polecam tutaj mleczną. Do dekoracji polecam cukrowe posypki i polewę czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować