Muffinki z galaretkową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Składniki suche wymieszać. Składniki mokre wymieszać w innym naczyniu. Następnie suche wsypać do mokrych i wymieszać (łyżką lub mikserem). Gotową masę wlewać do foremek na muffinki i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
2.Ugotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i schłodzić ją.
3.Gdy muffinki wystygną, każdą z nich przeciąć na połowę. Wąskim kieliszkiem wycinać w jednej z części muffinki, niewielkie krążki.
4.Do wyciętych otworów nakładać stężałą galaretką i przykrywać drugą częścią ciastka.
5.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na wierzch złożonych, gotowych już muffinek nakładać łyżeczką rozpuszczoną czekoladę. Następnie ozdobic posypką cukrową. Muffinki schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.
Komentarze