Muffinki z biała czekoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Muffinkami zachwyceni są wszyscy, którzy tylko spróbują.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 22 muffinki :

    375 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    125 g cukru pudru
    szczypta soli
    200 g białej czekolady ( 2 tabliczki)
    2 łyżeczki startej skórki cytrynowej


    375 ml mleka
    2 jajka
    160 g masła
    płatków migdałowych do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z biała czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Roztopić masło.
    2. Przygotować czekoladę. Pokroić na małe kawałeczki.
    3. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, sól, czekoladę, startą skórkę z cytryny. Najlepiej wcześniej zalać cytrynę wrzątkiem.
    4. W drugiej misce wymieszać jaja z mlekiem.
    5. Do pierwszej miski wlewamy drugą plus masło.
    6. Całość mieszamy i uzupełniamy formy na muffinki do 3/4 wysokości. Posypujemy płatkami migdałowymi.
    7. Pieczemy na termoobiegu ok.20-25 min. Do "suchego patyczka".

Porady

Przed ścieraniem skórki z cytry najlepiej wcześniej zalać cytrynę wrzątkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować