Muffinki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W osobnych miskach wymieszać składniki suche i mokre. Następnie połączyć i dokładnie wymieszać.
2.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać po 1 łyżce ciasta, wrzucić kilka kawałków pokruszonej czekolady, zalać ciastem do ok. 3/4 wysokości papilotki.
3.Wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piec bez termoobiegu ok. 20 minut.
4.Wystudzone muffinki wydrążyć na ok. 0,5-1 cm od brzegu papilotki, włożyć plasterek banana.
5.Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wyłożyć na wierzch babeczki i posypać pokruszonym ciastem.
Porady
Podczas ubijania śmietanki można dodać cienkim strumieniem tężeją galaretkę w wybranym kolorze (rozpuszczoną w połowie zalecanej na opakowaniu wody). Dzięki temu krem uzyska ciekawszy kolor i smak.
Komentarze