Muffinki waniliowe z budyniem

4.5 (200 ocen)

  • 10 min

pyszne babeczki z czekoladowym nadzieniem pochodzące z USA

  • 10 min

Składniki:


  • 250g mąki
    3/4 szkl cukru
    2 cukry waniliowe
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl wody
    ½ szkl oleju roślinnego
    jajko
    1 szkl ugotowanego budyniu czekoladowego
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki waniliowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiewam mąke i proszek do do pieczenia. Dodaje równiez do niej cukier, cukry waniliowe. W tej misce mamy wszystkie suche składniki. Do drugiej miski będziemy wrzucać wszystkie mokre składniki. Wlewamy wodę, olej, wbijamy jaja - wszystko roztrzepujemy trzepaczka i dodajemy do składników suchych. Ciasto mieszamy krótko i niedokładnie. Natłuszczone foremki muffinkowe napełniamy do połowy ciastem, potem na każdą babeczkę nakładamy budyń i znów ciasto. Pieczemy 30 min w 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować