muffina-babka kokosowa nadziana budyniem czekoladowym i truskawkami

0 (0 ocen)

ciasto jest po prostu pysznie pyszne, łatwe, tanie...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 3 sztuki, mleko 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, budyń czekoladowy 2 opakowania, wiórki kokosowe 4 łyżki, truskawki 30 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery Muffinki

Muffina-babka kokosowa nadziana budyniem czekoladowym i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. 600 ml mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, łyżeczką masła i wlać budyń wymieszany w 200ml mleka, mieszając zagęścić i dobrze wystudzić
  • etap przygotowania 2. jajka "L", olej, mleko, cukier rózgą dobrze roztrzepać, wsypać mąkę, proszek, sodę, wiórki kokosowe i tylko parę razy wymieszać dość gęste ciasto
  • etap przygotowania 3. silikonowa forma z kominkiem 24cm - na dno dać połowę ciasta i 1/3 część truskawek - jak są duże to przekroić je na połowę
  • etap przygotowania 4. następnie wyłożyć zimny, mocno gęsty budyń
  • etap przygotowania 5. na budyń dać połowę truskawek
  • etap przygotowania 6. następnie dać resztę ciasta, truskawek i posypać 2 łyżkami cukru wierzch ciasta
  • etap przygotowania 7. ciasto piec w 200C około 45-50 minut i dopiero wyjąć ciasto z formy jak będzie zimne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować