Muffiny z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone pieczarki pokroić drobno, cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju poddusić cebulę, dodać pieczarki i dusić 3-4 minuty, ostudzić.
Wędlinę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na drobne wiórki.
Mąkę wymieszać ze wszystkimi suchymi składnikami, dodać pieczarki, wędlinę i połowę sera.
2.W drugim naczyniu rozmącić jajko, dodać olej, jogurt i majonez, wymieszać dokładnie.
Jednym ruchem wsypać suche składniki i wymieszać do połączenia składników.
Napełnić papilotki do 2/3 wysokości, piec 20-25 minut w temperaturze 180*C.
Pod koniec pieczenia posypać resztą sera i zapiec aż ser się rozpuści.
Podawać jeszcze ciepłe.
Komentarze