Muffiny z makiem i nadzieniem różanym

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny zawsze dobre na każdą okazję ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna: 150 gramów
    - jogurt naturalny: 150 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - mak: 3 łyżki
    - konfitura różana: 200 gramów

Muffiny z makiem i nadzieniem różanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą i osobno mieszamy składniki mokre (oprócz konfitury). Następnie mieszamy delikatnie wszystko razem i nakładamy do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinów po jednej łyżce ciasta, następnie jednej łyżeczce konfitury i przykrywamy całość kolejną łyżką ciasta.
    Muffiny wsadzamy do nagrzanego piekarnika na ok.180C i pieczemy przez 20-25 minut. Po wyciągnięciu i przestygnięciu muffiny możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy