Muffiny z jagodami

0 (0 ocen)

Jeśli lubicie słodkie babeczki radze zwiększyć ilość cukru, bo moje desery raczej nie są bardzo słodkie.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    szklanka jagód

Muffiny z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1.
    W misce połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sodę, sól. W drugiej misce składniki mokre: jajka, mleko i olej. Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i wymieszać łyżką do połączenia się składników. Dodać jagody i wymieszać.
    Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami (można też użyć sylikonowych foremek), każdą wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut - do tzw. suchego patyczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy