Cudowny, orzeźwiający smak. Gasi pragnienie, jest bardzo aromatyczny, soczyście owocowy. Nuta zielonej herbaty i mięty sprawia,że ta niebanalna propozycja napoju wzbudza zachwyt wszystkich gości.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- grejpfrut czerowony lub żółty: 2 sztuki
- zielona herbata z miętą: 100 mililitrów
- brązowy cukier: 1 łyżka
- arbuz: 400 gramów
Mrożony napój grejpfrutowy z zieloną herbatą i arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grejpfruty umyć, sparzyć wrzątkiem. Obrać dokładnie ze skórek, błonek, usunąć pestki.Wrzucić do blendera. zmiksować.
2.Zaparzyć zieloną herbatę z miętą,odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.Arbuza wydrążyć łyżką do melona, usunąć pestki.
3.Chłodną herbatę wlać do blendera, wsypać cukier, ponownie zmiksować. Tak powstałą mieszaninę przelać do pojemnika, wstawić do zamrażarki na 3 godziny.Po wyjęciu zmiksować w blenderze (jak kruszony lód).
4.Napój podawać w szklanych naczyniach, na wierzchu ułożyć miąższ arbuza.
Komentarze