Młode ziemniaki faszerowane fasolą i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Są to najsmaczniejsze moim zdaniem składniki sezonu. Jednak codzienna wersja podania już trochę mi się znudziła dlatego postanowiłam poeksperymentować.

Składniki:

  • na 2 porcje:
    -2 duże młode ziemniaki
    -300g fasolki szparagowej
    -100g suszonych pomidorów
    -sól, pieprz, oregano, oliwa z oliwek

Młode ziemniaki faszerowane fasolą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki musimy dokładnie umyć, przekroić wzdłuż, a następnie wydrążamy z nich środki i gotujemy do miękkości, uważając aby się nie rozleciały podczas gotowania. Fasolkę również gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będzie już gotowa kroimy ją na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w paseczki. Gdy ziemniaki się ugotują, odcedzamy je i wypełniamy fasolką i pomidorami. Posypujemy odrobiną pieprzu oregano i polewamy oliwą z oliwek.

Porady

Można jeszcze ulepszyć danie dodając plastry mozzarelli i wkładając wszystko do piekarnika, aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy