Przepis dostałam od koleżanki, której ojciec pracuje w Stanach. Potrawa zachwyciła moich domowników, jak i gości. Ma bardzo niepowtarzalny smak.
15 min
Składniki:
główka białej kapusty, trzy laski chudej kiełbaski, trzy paczki ryżu, trzy cebule, opakowanie suszonego kopru, przyprawa uniwersalna do smaku, łyżka octu,
Młoda kapusta z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kapustę poszatkować, gotować do miekkości, pod koniec dolac łyżkę octu.
2. Kiełbaskę pokroic w kostkę, ryż ugotowac, cebulę pokroić w kostke lub piórka w zależności od upodobań.
3. gdy kapusta będzie miękka dodać podsmażoną kiełbasę i podsmażoną cebulę. Dodać przyprawy uniwersalnej do smaku wedle upodobań, wsypać opakowanie kopru. jeśli potrawa będzie za rzadka, zagęścić mąką, choć przypuszczam, że woda powinna się wygotować.
4. Podawać jako dodatek do mięs lub jako osobne danie.
Komentarze