Młoda kapusta z szczawiem

3 (1 ocen)

Wiosenne połączenie młodej kapusty i szczawiu to pyszne, lekko kwaśne połączenie smaków w zdrowej jarzynce do obiadu. Wykonanie jest banalnie proste i nie zajmie więcej niż 15 minut.

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    ubita szklanka liści szczawiu
    0,5 l bulionu warzywnego
    łyżka masła
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Jarzynka

Młoda kapusta z szczawiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z szczawiem 1. Od szczawiu odrywamy gałązki zostawiać tylko liście. Kapustę i szczaw myjemy i drobno szatkujemy.
  • Młoda kapusta z szczawiem 2. Warzywa zalewamy dwoma szklankami bulionu i dodajemy łyżkę masła.
  • Młoda kapusta z szczawiem 3. Przykrywamy pokrywką i dusimy pod przykryciem kilka minut do miękkości kapusty. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Szczaw Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować