młoda kapusta z boczkiem i cebulą na pikantnie z przyprawą Harrissa

0 (0 ocen)

przyprawa Harrissa jest pikantna i delikatnie aromatyczna, również w kapuście smakuje wyśmienicie...kapusta jest smaczna jako dodatek do mięs lub sama z ziemniakami lub pieczywem...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kapusta biała 1 główka, boczek parzony 20 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 2 łyżki, przyprawa Harrissa Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, mąka pszenna 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z boczkiem i cebulą na pikantnie z przyprawą harrissa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. kapustę młodą pokroić nie za drobno i w misce zalać wrzącą wodą, po 3 minutach wodę odlać (kapusta młoda jest z importu)
  • etap 2. na gorącym oleju zrumienić boczek parzony pokrojony w kostkę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić...............

    z kapusty odlać wodę i wsypać do boczku, dodać kucharek, przyprawę Harrissa, wymieszać i pod przykryciem dusić z 10 minut
  • etap 3. bez pokrywki gotować na większym ogniu do odparowania płynu mieszając, na koniec dać soku z cytryny, przyprawę w płynie..........

    wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować