Młoda kapusta duszona z warzywami

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Taką kapustkę możemy podać jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielne danie. Jest pyszna i aromatyczna. Polecam na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 pietruszka
    2 marchewki
    2 cebule
    olej do smażenia
    5 kopiastych łyżeczek koncentratu pomidorowego
    koperek świeży według uznania
    2 kopiaste łyżeczki przyprawy do dań z kapusty
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, pietruszkę i cebule obieramy i myjemy, następnie cebule kroimy w kostkę, a marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, następnie kapustę drobno kroimy, płuczemy i odsączmy z wody.
  • 3. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc cebulę, dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Następnie dodajemy kapustę, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
  • 4. Następnie do miękkiej kapusty dodajemy posiekany koperek, koncentrat pomidorowy i przyprawę, dusimy jeszcze kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować