Morszczuk ze słonecznikiem

5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Zwyczajne potrawy lubię uatrakcyjniać jakimś nietypowym dodatkiem, dlatego dodałam do ryby pestki słonecznika

  • 30 min

Składniki:

  • ● 2 rybne filety, np. z morszczuka
    ● jajko
    ● 4 łyżki bułki tartej
    ● 5 łyżek pestek słonecznika
    ● 3 łyżki kwaśnej śmietany 18-proc.
    ● płaska łyżeczka czosnku granulowanego
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Morszczuk ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety w panierce 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy na pół. Oprószamy pieprzem
    i solą, panierujemy w rozkłóconym
    jajku i bułce. Smażymy
    na rozgrzanym oleju
  • polana ryba 2. Śmietanę dokładnie mieszamy
    z czosnkiem i szczyptą soli,
    polewamy rybę.
  • prażone pestki słonecznika 3. Na rozgrzaną teflonową patelnię
    wsypujemy pestki słonecznika i prażymy. Studzimy
    i posypujemy rybę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować