MORSZCZUK W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Świetny pomysł na piatkowy obiad

  • 30 min

Składniki:

  • pół kg filetu z morszczuka
    sól,pieprz, słodka i ostra papryka
    olej rydzowy
    szklanka smietany 30 %
    pęczek koperku
    sól,pieprz
    szczypta suszonych warzyw
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Morszczuk w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z moszczuka oprószamy solą, pieprzem , słodką i ostrą papryką. Układamy na blasze do pieczenia, podpiekamy ok 20 minut. Po 10 minutach od rozpoczecia pieczenia skrapiamy olejem rydzowym, zeby nie było suche. Do garnuszka wlewamy smietanę, dorzucamy posiekany koperek. Doprawiamy solą,pieprzem ,suszonymi warzywami. Czekamy aż sos zg,ęstnie je często mieszając . Podajemy rybę na sosie .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Morszczuk Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować