Morszczuk po śródziemnomorsku

0 (0 ocen)

  • 15 min

To super prosty przepis a w dodatku zdrowy i pożywny!

  • 15 min

Składniki:

  • - 75 dag fileta z morszczuka
    - 4 duże pomidory
    - duża cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - pęczek bazylii
    - oliwa z oliwek
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk po śródziemnomorsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w paski. Wszystko mieszamy razem w dużej misce. Siekamy bazylię i dodajemy do pomidorów. Dodajemy 2 zgniecione ząbki czosnku oraz łyżkę oliwy z oliwek. Wszystko razem mieszamy dodając sól i pieprz. Zostawiamy na 10 min do przegryzienia się.
  • 2. Rybę kroimy w kawałki i smażymy z każdej strony po 3 minuty.
  • 3. Do żaroodpornego naczynia nakładamy trochę pomidorów. Na pomidory kładziemy kawałki ryb i tak na zmianę do wykorzystania składników.
  • 4. Pieczemy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 220*C

Porady

Pomidory powinny być dobrze odsączone z wody!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować