Moje * CEBULAKI *

4.5 (152 ocen)

  • 25 min

Cos wspanialego , bardzo dobre , znikaja w sekunde , super sprawa do szkoly ,pracy .

  • 25 min

Składniki:

  • Maka 750g
    drozdze 25g
    mleko 200ml
    cukier 1 lyzeczka
    sol 1 lyzeczka
    olej 2 lyzki
    jak mam daje troszke masla
    woda
    przyprawa do pizzy

    * cebula ok 1 kg
    * mak
    * olej do smazenia cebuli
    * cukier ,sol, pieprz
    * koncentrat pomidorowy 1 lyzeczka
    * ser zolty

    **cebule prawie zawsze robie dzien wczesniej**
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ser

Moje * cebulaki * - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebulak 1. Make ,olej ,przyprawe do pizzy mieszamy razem
  • cebulak 2. Drozdze rozpuszczam w letnim mleku z sola i cukrem
  • cebulak 3. Kiedy drozdze w szklance troche urosna dodaje do reszty skladnikow, mieszam .Czasami dodaje troche wody jesli jest za suche ciasto a czasami dosypuje maki kiedy jest za mokre.
  • cebulak 4. Ciasto dziele na dwie czesci i walkuje , na 3, 4 milimetry , tzn.na oko
  • cebulak 5. Wczesniej przygotowana cebule nakladam na placuszki .
    Cebule kroje w kostke i smaze na malym ogniu ,na oleju , daje troszke cukru do uzyskania ladnego koloru oraz smaku , doprawiam sola pieprz. Na koniec dodaje koncentrat.Mak dodaje na samym koncu , mieszam i wstawiam do lodowki . Na 100 procent cebula jest lepsza na nastepny dzien.
  • cebulak 6. W piekarniku pieke ok 10- 15 minut , pd koniec pieczenia mozna dodac starty ser zolty

Porady

Jak braknie mi cebuli dodaje inne skladniki szynke, tunczyka wedle uznania,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować