Babki- Magdalenki:)

4.5 (181 ocen)

  • 40 min

Pyszne, mięciutkie i wilgotne w środku.

  • 40 min

Składniki:

  • 225 g mąki tortowej
    175 g cukru
    100 g margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 jajka
    skórka otarta z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Ciastka

Babki- magdalenki:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Madlenki 1. Na początek rozpuszczamy margarynę i studzimy. Cukier ubijamy z jajkami. Następnie dodajemy mąkę i rozpuszczoną margarynę. Dodajemy startą skórkę z cytryny. Na koniec dodajemy jeszcze proszek do pieczenia. Gotową masę wykładamy na foremkę silikonową do tzw. Magdalenek a moich Madlenek.
  • Madlenki 2. Pieczemy jedna porcję około 3-5 minut w termoobiegu 200 stopni.
  • Madlenki 3. Duże pudełko do przechowywania żywności wykładamy serwetką i wkładamy Madlenki.
  • Madlenki 4. Trzymamy w zamknięciu, wtedy będą bardziej wilgotne.
  • Madlenki 5. Oto tradycyjna porcja z tego przepisu- całkiem sporo:). Polecam gorąco.

Porady

Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować