Surówka z pora ze śmietaną

4.48 (197 ocen)

Pyszną, chrupiąca surówka, która wielu zaskoczy, przypominająca smakiem mizerie z ogórków. Rewelacyjna latem podana z młodymi ziemniaczkami.

Składniki:

  • 1 por duży (biała część)
    gęsta, kwasna śmietana (op.150g)
    sól, pieprz
    łyzka posiekanego, świeżego koperku
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Surówki Mizeria

Surówka z pora ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora czyścimy, kroimy w cienkie półkrązki lub kostkę, posypujemy solą, pieprzem i odstawiamy na 15 min. Dodajemy śmietanę i koperek, mieszamy.

Porady

Zamiast koperku możemy dodać szczypiorek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować