Mizeria słodko-kwaśna

4.5 (176 ocen)

  • 20 min

Ulubiony przepis na surówkę mojej babci.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 Ogórki zielone
    Pęczek rzodkiewki
    szczypiorek
    koperek
    sól
    pieprz
    3 łyzki oliwy
    cukier
    kwasek cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mizeria słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • plasterki ogórków 1. Ogórki obieramy ze skóry i kroimy w plasterki.
  • dodajemy rzodkiewke 2. Rzodkiewke scieramy na tarce a szczypiorek kroimy i dodajemy do ogórków.
  • 3. 3 łyzeczki cukru i olej mieszamy z kwaskiem cytrynowym (1 łyzeczka) i polewamy tym ogórki, nastepnie dodajemy sól i pieprz do smaku.

Porady

zamiast oliwy mozna dodac śmietane a ktos dbajacy o figure moze zastosowac jogurt naturalny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować