Mizeria na zimę

4.49 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To jeden z tych przepisów, według którego gotowała moja babcia. Po otwarciu słoika z mizerią zimą w całym domu wspaniale pachnie latem.

Składniki:

  • ● 5 kg ogórków
    ● 1 kg cebuli
    ● 1 l oliwy
    ● szklanka octu
    ● 3 łyżki soli
    ● 3 łyżki cukru
    ● 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
    ● główka zmiażdżonego czosnku
    ● 2 pęczki świeżego koperku
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mizeria na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy, cebulę
    kroimy w piórka, koperek
    drobno siekamy, dodajemy
    pozostałe składniki i wszystko
    mieszamy w misce. Ogórki
    muszą być pokrojone na
    trochę grubsze plasterki niż
    na zwykłą mizerię.
  • 2. Miskę przykrywamy i pozostawiamy
    na 24 godziny.
    Wydzielony płyn powinien
    wszystko przykryć. Mizerię
    nakładamy do półlitrowych
    słoików i pasteryzujemy
    5 minut, nie dłużej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować