Miruna z kombiwaru

0 (0 ocen)

  • 45 min

Miruną jest jedną z ryb, którą bardzo lubię i często przygotowuję. Korzystając z darów natury, tym razem przygotowałam ją ze szczawiem.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 płaty miruny ze skórą
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    10 dkg sera żółtego w kawałku
    1 łyżeczka przyprawy do ryb
    2 szczypty soli
    20 liści szczawiu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Miruna z kombiwaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miruna z kombiwaru 1. Mirunę oczyszczamy. Delikatnie posypujemy przyprawą do ryb po stronie bez skóry. Jajko roztrzepujemy z 2 łyżkami mleka i szczyptami soli. Dodajemy starty na drobnych oczkach ser i mieszamy. powstanie gęsta masa którą wykładamy na wierzch każdej rybki. Posypujemy posiekanym szczawiem i wkładamy do kombiwaru na ok 30 minut w temp 170st C.

Porady

Taką rybkę można także przygotować w piekarniku lub piecyku elektrycznym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby Szczaw Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować