1.Białka ze szczyptą soli ubić na sztywna pianę. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodawać cukier. Ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku. Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. dodać do ubitych jajek. Na koniec dodać kakao oraz olej. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem na przemian z mlekiem w proszku.
3.Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku, ale nie gotować.
4.Ostudzony biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszy placek wyłożyć 3/4 masy. Przykryć drugim plackiem. Wyłożyć pozostałą część masy. Udekorować czekoladą.
Komentarze