Miks jajecznicowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Moja wersia popularnej jajecznicy.

  • 10 min

Składniki:


  • składniki;
    6 jajek, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 żółta papryka, 300g boczku, 300g kiełbasy, 2 łyżki oleju do smażenia, sól, piperz.

Miks jajecznicowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1.Jajka rozkłucić że szczyptą soli wszytskie papryki umyć staranie oczyścić z gniazd pokroić w drobną kostkę kiełbasę posiekac w talarki a boczek w nie dużą kostkęolej rozegrzać .
    2.Pokroić i Podsmażyć kiełbasę dodać pokrojony boczek i pokroione papryki dusic chwilę pod przykryciem.
    3.Na patelnie wlać rozkłucone jajka całość samżyć na wolnym ogniu ciągle mieszając aż jajka się zetną doprawić solą i piperzem do smaku.
    4.Miks jajeczny podawać od razu n gorąco, najlepiej z białym świeżym pieczywem można również podawać z keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy