Migdałowy puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem, dodać żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto przelać do formy o wym. 25x36cm wyłożonej papierem. Piec ok. 25-30 min w temp. 175st. Ostudzić.
2.Cukier masło, miód i mleko podgrzać. Na koniec dodać płatki i delikatnie podsmażyć. Na cieście rozsmarować masę krówkową, wyłożyć ciepłe migdały i schłodzić.
3.Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w trosze zimnej wody, odstawić na 5 min by napęczniała. Następnie podgrzewając, rozpuścić, po czym lekko przestudzić. Dodać do kremówki. Chwilę ubijać. Masę wyłożyć na ciasto. Ułożyć biszkopty - jeden obok drugiego.
4.Żelatynę rozpuścić jak wyżej. Kremówkę ubić, dodać kakao oraz żelatynę, chwilę ubijać. Wyłożyć na wierzch ciasta. Dowolnie udekorować.
Komentarze