Migdałowiec

5 (191 ocen)

  • 2 godz.

Efektowne ,doskonałe ciasto na każdą okoliczność jest kaloryczne ,ale tak pyszne że nie można się od niego oderwać.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Foremka 24/35
    Ciasto:
    3 1/2 szklanki mąki tortowej
    4 jajka
    400 g masła
    1 szklanka cukru
    4 cukry waniliowe
    1 1/2 proszku do pieczenia
    Masa:
    1 1/2 puszki masy kajmakowej
    4oo g masła
    200 g płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Migdałowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek.
    Z masła ,mąki,żółtek i proszku do pieczenia,zagnieść ciasto i podzielić na trzy części.Z białek ,cukru i cukrów waniliowych ubić pianę na parze.
    Podzielić na trzy części.
    Każdą część ciasta rozwałkować i posmarować ubitą pianą , piec oddzielnie w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-20 minut.
  • 2. Masło utrzeć na puch i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masę kajmakową.Migdały uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
    Przełożenie ciasta:ciasto-masa-ciasto-masa-ciasto-masa-uprażone migdały.
    Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować