Migdałowe pesto na bazie roszponki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wariacja na temat pesto. Aromatyczna, intensywna, idealna jako dodatek do pieczywa czy makaronu. Spróbujcie :) .

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    · roszponka 125 g
    · migdały 75g
    · czosnek- 1 ząbek
    · sól
    · pieprz
    · 3/4 łyżeczki cukru
    · 1 łyżka soku z cytryny
    · oliwa - 3 łyżki
    · garść startego parmezanu lub innego ulubionego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto

Migdałowe pesto na bazie roszponki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały prażymy na patelni. Przestudzone miksujemy z roszponką, czosnkiem i serem. Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą, dodajemy oliwę i całość dobrze mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa. Może posłużyć nam również jako baza sosu do makaronu, ryb czy chudego mięsa. Smacznego!

Porady

Pesto jest idealne jako dodatek do kruchego ciasta na wytrawne tarty. Przykładowy przepis już za chwilkę umieszczę w swoich przepisach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Roszponka Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (4 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa z roszponki

To może cię zainteresować