Mieszki z piersi kurczaka z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi lekko, rozbić na grubość około 0,50 cm , oprószyć solą i pieprzem odstawić na 20 minut.
Śliwki zalać gorącą wodą, odstawić na godzinę, odcedzić, pokroić drobno.
2.Zalać kasze wodą około 1,50 szklanki ugotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu, odstawić do wychłodzenia.
3.Ser rozdrobnić widelcem. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oleju.
5.Na każdym kawałku mięsa, rozłożyć po 1-2 łyżki farszu.
Mięso spiąć wykałaczkami na kształt mieszka.
6.Wysmarować, naczynie żaroodporne olejem.
Ułożyć mieszki, piec w nagrzanym piekarniku 175 stopni polewając płynem który wytworzy się w czasie pieczenia około 40 minut.( jeśli płynu jest za mało można podlać bulionem drobiowym).
Podawać jako danie główne.
.
SMACZNEGO!!
Komentarze