Mieszanka herbaciana do zaparzania

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zachęcam do eksperymentowania i szukania swoich smaków i dodatków. Taka herbata zapakowana w torebeczkę będzie również doskonałym prezentem do "herbaciarza".

  • Łatwy

Składniki:


  • - herbata czarna: 0.5 opakowania
    - ziarna kardamonu: 5 sztuk
    - anyż: 2 sztuki
    - cynamon,: 1 sztuka
    - skórka pomarańczy: 6 łyżek
    - goździk: 2 sztuki
    - kwiat hibiskusa: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Herbaty

Mieszanka herbaciana do zaparzania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbata musi być dobrej jakości. Skórka pomarańczy sucha i pocięta na drobne kawałki. Cynamon pokruszony na drobne. Ilość składników zależy od nas i naszych upodobań.
    Wszystkie składniki mieszamy w słoiczku i przechowujemy w zamkniętym pojemniku.
    Zaparzamy herbatę najlepiej w siteczku do tego przeznaczonym (aby pozbyć się fusów i cieszyć się samym naparem).

    Możemy również zrobić mieszankę z zielonej herbaty.
    Do herbaty dla wzmocnienia smaku możemy dodać: żurawinę suszoną, skórkę cytrynową, pieprz, trawę cytrynową, suszone owoce np. truskawki, jabłko, imbir, wanilię, płatki kokosowe, rodzynki itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbata Herbata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować