Mieszane pyzy

0 (0 ocen)

Tradycyjne pyzy są dość pracochłonne, dlatego wymyśliłam te .To kombinacja ciasta ziemniaczanego z mąkami i pysznym mięsnym farszem

Składniki:

  • Ilość składników każdy sam odmierzy wg swoich potrzeb ja podaję zasadę

    ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki
    mąka pszenna
    mąka ziemniaczana
    jajo
    sól

    farsz(na ok 12 pyz ja daję):
    1/2 kg mięso mielone
    cebula
    przyprawy
    olej

    cebulka na okraskę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pyzy

Mieszane pyzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przepuścić przez praskę, przełożyć do miski i podzielić na 4 części, jedna część odłożyć na bok i w te miejsce wsypać po równi mąki pszennej i ziemniaczanej, wbić jajo i posolić. Dodać tę odłożoną wcześniejczęść ziemniaków. Wyrobić masę. Jeśli się klei do rąk podsypać troszkę mąką

    Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i mięso mielone, wszystko razem przemieszać i podsmażyć aż mięso nie będzie surowe.Przestudzić.

    Dużą łyżką nakładać na dłoń obsypaną mąką porcję ciasta, uformować kulkę i rozpłaszczyć ją, nałożyć łyżkę farszu zlepić. Nadać lekko owalny kształt. Wrzucać na osolony wrzątek. Gotować ok 3-5 min po wypłynięciu. Polać okraską.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować