Mięso pietruszkowe

4.95 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem wdową i rencistką. Mieszkam z mamą, córką Agnieszką i synem Darkiem. To mnie przypadło w udziale codzienne gotowanie, ale sprawia mi to dużą przyjemność.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    szklanka kaszy manny
    5 jajek
    łyżka vegety
    pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.95 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso pietruszkowe 1. Natkę pietruszki myjemy, dokładnie osączamy i drobniutko siekamy. Kaszę wsypujemy na gęste sito, płuczemy pod strumieniem bieżącej wody i dokładnie osączamy.
  • Mięso pietruszkowe 2. Do mięsa mielonego wbijamy jajka i wsypujemy kaszę. Dodajemy vegetę i natkę pietruszki. Starannie mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę.
  • Mięso pietruszkowe 3. Masę mięsną dzielimy na dwie porcje. Każdą oddzielnie wkładamy do torebki foliowej, ciasno upychamy i zawiązujemy. Owijamy gazą, ściskamy i na końcach związujemy mocną bawełnianą nicią. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy godzinę.
  • 4. Woreczki z mięsem wyjmujemy z wody, obciążamy i odstawiamy na 4 godziny, aż mięso zastygnie. Mięso pietruszkowe jest znakomite na zimno, jako przystawka, zamiast wędliny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować