Ok 1,5 kg gulaszowego z indyka, 1 por, 1 duża marchewka, 1 duża czerwona cebula, 8 pieczarek, śmietana 18%, pół małego jogurtu naturalnego, łyżka mąki, sól, pieprz, kostka rosołowa
Mięso gulaszowe z indyka w sosie smietanowo - jogurtowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, większe kawałki kroimy na pół. Przyprawiamy solą i pieprzem i obsmazamy na rozgrzanej patelni z obu stron. Przekładamy do większego naczynia i podlewamy woda do połowy.. Pora i pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę a marchewkę trzemy na grubych oczkach. Na patelni podsmaźamy cebulę i pora. Przekładamy na mięso. To samo robimy z marchewką i pieczarkami. Dodajemy kostkę rosołową. Dusimy ok 50 min. Śmietanę mieszamy z jogurtem i mąka doprawiamy pieprzem i wlewamy do mięsa z warzywami. Dusimy jeszcze ok 10min
Porady
Zamiast mięsa gulaszowego możemy użyć fileta z indyka
Komentarze