Mięso z udek w warzywach

4.5 (147 ocen)

Proste, szybie i bardzo smaczne danie. Polecam... :)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa z udek kurczaka bez kości i skóry
    2 średnie marchewki
    kilka różyczek brokuła
    1 mała cukinia
    1/2 czerwonej papryki
    2 łyżki kukurydzy
    3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
    1/2 szklanki gorącego bulionu lub wody
    1 łyżka sosu sojowego
    zioła prowansalskie
    szczypta mielonego imbiru
    suszony tymianek
    suszony rozmaryn
    papryka słodka i ostra
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka masła klarownego
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso z udek w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie udek 1. Mięso umyj, osusz, podsmaż w na maśle klarownym. Wlej sos sojowy i posyp przyprawami.
  • Dodanie warzyw 2. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w plastry. Cukinię umyj, pokrój w plastry, paprykę w paseczki. Do podsmażonych udek dodaj marchewkę, cukinię i paprykę, chwilkę podsmaż. Podlej bulionem lub wodą. Gdy warzywa będą al dente dodaj różyczki brokuła. Przypraw do smaku. Duś pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie.
  • Gotowe danie. Smacznego! 3. Dodaj kukurydzę, jogurt lub śmietanę, gotuj chwilkę aż sos się zredukuje, przypraw do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować