1.Paprykę umyć, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażać aż zmięknie. Przyprawić pieprzem. Kiełbasę obrać z osłonek, wrzucić do maszynki do mielenia i zmielić.
2.Bagietkę pokroić w drobną kostkę. Polać oliwą z oliwek i posypać papryką oraz czosnkiem. Wymieszać i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po tym czasie wyjąć.
3.Do masy mięsnej dodać jajko i pokrojoną drobno pietruszkę. Wymieszać. Formować z niej okrągłe placki, wypełniać farszem paprykowym i uformować z nich kule. Powstałe kotleciki obtoczyć grzankach, tak by te dobrze do nich przylegały.
4.Gotowe kotleciki wstawić do piekarnika na 20 minut do 200 stopni.
Komentarze