Mięsne kule z jajecznym środkiem

0 (0 ocen)

Dobre na obiad z sosem, ale i dobre jako dodatek na kanapki. Wystarczy pokroić w plastry.

Składniki:

  • Na 3 kule:

    4 jajka

    500g mięsa mielonego

    1 cebula

    1 papryka zielona

    2 ząbki czosnku

    sól, pieprz

Mięsne kule z jajecznym środkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 jajka gotujemy na twardo. Obieramy.

    Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy jedno jajko, posiekaną cebulę, drobno skrojoną paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem. Zagniatamy razem. 

    Mięso dzielimy na 3 części. Każde z jajek "owijamy" jedną częścią mięsa, tworząc kulę. Układamy na blaszkę. Pieczemy 40 minut w temp. 200 st. C.

Komentarze

Podobne przepisy