Mięso opłukać, pokroić na plastry i osuszyć. Rozgrzać oliwę i opiecplastry mięsa z obu stron na złoy kolor. Następnie podlać wodą,dodając wszystkie przyprawy i gotować do miękkości. Powstały sosmię
60 min
Składniki:
80 dag mięsa z szynki
2 torebki kaszy gryczanej
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka chrzanu
oliwa do smażenia
przyprawy: pieprz ziołowy, liśc laurowy, sól, czosnek, papryka czerwona,
majeranek, tymianek
2 łyżki mąki kukurydzianej.
Mięsiwo z kaszą gryczaną w sosie jogurtowo - chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, pokroić na plastry i osuszyć. Rozgrzać oliwę i opiec
plastry mięsa z obu stron na złoy kolor. Następnie podlać wodą,
dodając wszystkie przyprawy i gotować do miękkości. Powstały sos
mięsny można zagęścić 2 łyżkami mąki kukurydzianej rozrobionej w
wodzie, dodając do mięsa i całość zagotować w wodzie. Sałatę
opłukać i osuszyć, polewając sosem jogurtowo - chrzanowym (jogurt
wymieszać z chrzanem i solą). Kaszę gryczaną ugotować według przepisu
na opakowaniu.
Komentarze