MIĘSIWO Z KASZĄ GRYCZANĄ W SOSIE JOGURTOWO - CHRZANOWYM

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

Mięso opłukać, pokroić na plastry i osuszyć. Rozgrzać oliwę i opiecplastry mięsa z obu stron na złoy kolor. Następnie podlać wodą,dodając wszystkie przyprawy i gotować do miękkości. Powstały sosmię

  • 60 min

Składniki:

  • 80 dag mięsa z szynki
    2 torebki kaszy gryczanej
    1 mały jogurt naturalny
    1 łyżka chrzanu
    oliwa do smażenia
    przyprawy: pieprz ziołowy, liśc laurowy, sól, czosnek, papryka czerwona,
    majeranek, tymianek
    2 łyżki mąki kukurydzianej.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsiwo z kaszą gryczaną w sosie jogurtowo - chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić na plastry i osuszyć. Rozgrzać oliwę i opiec
    plastry mięsa z obu stron na złoy kolor. Następnie podlać wodą,
    dodając wszystkie przyprawy i gotować do miękkości. Powstały sos
    mięsny można zagęścić 2 łyżkami mąki kukurydzianej rozrobionej w
    wodzie, dodając do mięsa i całość zagotować w wodzie. Sałatę
    opłukać i osuszyć, polewając sosem jogurtowo - chrzanowym (jogurt
    wymieszać z chrzanem i solą). Kaszę gryczaną ugotować według przepisu
    na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować