Mielonka z sarny w słoiczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek przecisnąć przez praskę, jałowiec rozetrzeć w moździerzu .
Umyć i osuszyć mięso, pokroić w kostkę.
Zmielić boczek na małym sitku a sarninę na grubym.
Przełożyć do miski, dodać przyprawy, wlać bulion, wyrobić na gładką masę.
Odstawić na godzinę do lodówki pod przykryciem.
Po tym czasie, przełożyć do słoiczków, dokładnie ubić mięso.
Na dno garnka w którym będziemy gotować, wyłożyć ściereczkę, wstawić słoiki, zalać zimną wodą do 3/4 wysokości słoika.
Gotować 90 minut, zostawić w garnku, na drugi dzień zagotować jeszcze raz około 60 minut.
SMACZNEGO!!!
Porady
Jak słoiczki mają zostać na dłużej to można zagotować 3x ..,.
Komentarze