Mielone Ze Słoika Do Chlebka

4.5 (200 ocen)

Taki ekspresowy przysmak wymyślił sobie mój mąż aby troszkę urozmaicić sobie te jesienne kolacje ;)

Składniki:

  • Składnik na 3 słoiczki:
    6-8 gotowych kotlecików mielonych ( zależy od wielkości )
    słoik smalcu domowego lub kupnego
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Mielone ze słoika do chlebka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mielone układamy w czystych i wyparzonych słoikach, nie za ciasno gdyż musi się znaleźć miejsce na smalec.
    2. Swój bądź kupny smalec roztapiamy i zalewamy słoiczki tak aby zakryły kotlety.
    3. Następnie zakręcamy słoiki i pasteryzujemy po około 30 min. (jeśli słoiki są ciepłe, to zalewamy je do pasteryzacji ciepłą wodą aby nie popękały )
    Tak przygotowane słoiczki możemy dość długo przechowywać oczywiście w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować