Mielone z ziemniakami

4.49 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chętnie gotuję dla męża i córki. Odczuwam satysfakcję i radość, gdy z apetytem zjadają moje dania.

Składniki:

  • ● 75 dag mielonego mięsa
    ● 1,5 szkl. surowych, drobno startych ziemniaków
    ● jajko
    ● cebula
    ● 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● łyżka sosu sojowego
    ● pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy.
    Mięso mieszamy z ziemniakami jajkiem, cebulą i natką
    pietruszki. Wlewamy sos
    sojowy i doprawiamy pieprzem.
    Mieszamy. Jeśli masa
    jest zbyt rzadka, dosypujemy
    trochę bułki tartej i jeszcze
    raz mieszamy.
  • 2. Z mięsnej masy formujemy
    kulki i smażymy ok. 5 minut
    w rozgrzanym głębokim oleju
    na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować