MIELONE Z NADZIENIEM POROWO PAPRYKOWYM

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo smaczna potrawa. Por i papryka nadaje mięsu wyrazisty smak.

  • 50 min

Składniki:

  • - 1/2 szklanki pokrojonych porów
    - 1/2 szklanki pokrojonej czerwonej papryki
    - 1/2 łyżeczki vegety
    - 1 łyżka keczupu
    - 1/2 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
    - 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    - 1 sucha, namoczona i odciśnięta kajzerka
    - 2 jajka
    - sól, pieprz
    - bułka tarta do panierowania
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Mielone z nadzieniem porowo paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone z nadzieniem porowo paprykowym 1. Dać pory i paprykę do patelni na rozgrzany olej (1 łyżka). Dodać vegetę. Smażyć mieszając. Jak się warzywa zeszklą, dodać keczup, 1 łyżkę wody i dusić, aż warzywa będą miękkie i woda wyparuje. Odstawić do wystudzenia.
  • Mielone z nadzieniem porowo paprykowym 2. Do miski dać mięso, czosnek, odciśniętą kajzerkę, 2 jajka, sól i pieprz.
    Wyrobić mięso ręką na jednolitą masę.
    Podzielić mięso na porcje.(ja miałam 4 duże porcje). Na tyle samo porcji podzielić nadzienie.
    Na papierze do pieczenia lub na zwilżonej desce, każdą porcję rozłożyć na placek, na środek ułożyć farsz i złożyć mięso na połowę, zlepić brzeg (jak pieroga) i formować wałeczek. Tak postępować z następnymi porcjami. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z trzech stron w oleju.
    Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Mielone z nadzieniem porowo paprykowym 3. Mielone podawać z ziemniaczkami i dowolną surówką jako danie obiadowe,
    lub z pieczywem polane keczupem jako przystawka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować