Kotlety mielone z nadzieniem z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: mięso wymieszać z przyprawami, jajkami na jednolitą masę, schłodzić. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na chrupiące skwarki. Kaszę wymieszać ze skwarkami i stopionym tłuszczem, uformować małe kuleczki, w środek każdej włożyć ½ suszonej śliwki. (można doprawić solą).Kulki schłodzić. Następnie owinąć w mielone mięso. Zagotować 2 litry wody z kostkami rosołowymi, dodać warzywa pokrojone w kostkę, gotować około 30 minut, następnie wrzucić kulki mięsne, gotować aż wypłyną, około 20 minut, wyjąć łyżką cedzakową. Gorące podawać najlepiej polane sosem pieczarkowym lub grzybowym, posypać zieleniną.
Komentarze