Kotlety mielone z nadzieniem z kaszy jęczmiennej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Puszyste, sycące, aromatyczne mielone - inaczej, właśnie z kaszą w środku. Dużo zdrowsze od tych pieczonych.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 7 porcji:
    60 dag mięsa mielonego z łopatki
    2 jajka
    Przyprawy: sól, pieprz do smaku
    10 dag kaszy jęczmiennej perłowej(1 woreczek)
    10 dag surowego boczku
    Kilka suszonych śliwek
    2 kostki rosołowe
    Warzywa: cebula, marchewka, pietruszka, seler(średnie porcje)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z nadzieniem z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso wymieszać z przyprawami, jajkami na jednolitą masę, schłodzić. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na chrupiące skwarki. Kaszę wymieszać ze skwarkami i stopionym tłuszczem, uformować małe kuleczki, w środek każdej włożyć ½ suszonej śliwki. (można doprawić solą).Kulki schłodzić. Następnie owinąć w mielone mięso. Zagotować 2 litry wody z kostkami rosołowymi, dodać warzywa pokrojone w kostkę, gotować około 30 minut, następnie wrzucić kulki mięsne, gotować aż wypłyną, około 20 minut, wyjąć łyżką cedzakową. Gorące podawać najlepiej polane sosem pieczarkowym lub grzybowym, posypać zieleniną.

Porady

1.zamiast śliwek można dodać rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować