mielone z farszem z dyni i pieczarek w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

mój pomysł na obiad

Składniki:

  • - 50 kg mięsa mielonego z szynki
    - 4 łyżki tartej bułki
    - 1 cebula
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 jajko
    - tymianek szczypta
    - pieprz szczypta
    - sól do smaku
    - olej
    - tarta bułka
    farsz
    - 1/4 szklanki musu z dyni
    - 1 łyżka kaszy manny
    - sól pieprz do smaku
    sos
    - 30 dkg pieczarek
    - 2 łyżki masła
    - 0,5 kostki rosołowej drobiowej
    - 1 szklanka śmietany
    - 1 łyżka mąki
    - pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z farszem z dyni i pieczarek w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do mięsa dodać startą na tarce cebulę i czosnek dodać przyprawy i tartą bułkę dodać jajko wyrobić jednolitą masę
  • 2. mus z dyni mocno podgrzać dodać kaszę manną przyprawić solą i pieprzem zostawić do ostygnięcia
  • 3. pieczarki umyć pokroić na ćwiartki na patelnie dać masło dodać pieczarki kostkę rosołową drobiową smażyć do wyparowania wody doprawić pieprzem
  • 4. z mięsa formować mielone spłaszczyć łyżeczką nałożyć mus z dyni wepchać kilka pieczarek zlepić mielony i obtoczyć w tartej bułce smażyć na oleju
  • 5. - z reszty pieczarek zrobić sos dolać 1 szklankę wody zagotować
    - do śmietany dać mąkę i trochę wody zmiksować blenderem wlać na gotujące się pieczarki mieszać zagotować sos skosztować gdy jest mało słone dodać kawałek kostki rosołowej doprawić pieprzem
    - mielone usmażone dać do sosu

Porady

podawać z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować