Mielone z dorsza z cukinią w sosie chrzanowym

5 (158 ocen)

  • 30 min

Zdrowe klopsik z dorsza z cukinią. Polecam idealna dla dzieci które nie lubią ryby. W formie klopsików zjedzą na pewno.

  • 30 min

Składniki:

  • 60 dkg filet z dorsza
    1 cukinia
    1 cebula duża
    1 bułka pszenna
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    7 łyżek bułki tartej
    Sól
    Pieprz
    ½ szklanka mleka
    olej
    Sos chrzanowy:
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka masła
    Woda
    1 łyżka chrzanu tartego
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Mielone z dorsza z cukinią w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dorsz filet 1. Filet z dorsza .
  • cukinia starta 2. Bułkę moczę w mleku. Dorsza miksuje blenderem razem z bułką. Cebulkę kroję i przesmażam na oleju. Dodaję do dorsza, razem z startą na tarce cukinią. Dodaję sprasowany czosnek, sól, pieprz, jajko.
  • Klopski w bułce tartej 3. Całość mieszam i formuje kulki, które obtaczam w bułce. Klopsy smażę na patelni. W rondelku rozpuszczam masło, dodaję mąkę chwilę przesmażam, dolewam wodę, Chwilę podgotowuję, dodaję sól, pieprz, chrzan.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować