MIELONE Z GRILLA Z BOCZKIEM I WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lubię eksperymentować i aby nie popaść w rutynę przygotowuję na grilla nowe dania. Takie mielone przypadły do gustu całej rodzinie.

  • 40 min

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 czerstwa kajzerka
    • 1 jajko
    • ½ szklanki mleka
    • 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, olej

    NA FARSZ:
    • 20 dag boczku
    • 1 marchewka
    • ½ cukinii
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • 1 cebula
    • ½ pęczka natki

Mielone z grilla z boczkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, połączyć z mięsem i jajkiem. Dodać przyprawę do wieprzowiny, sól i pieprz. Całość wyrobić na jednolitą masę.
  • 2. Boczek, obraną marchewkę, cukinię i papryki pokroić w kostkę. Obraną z łupin cebulę i umytą natkę posiekać. Składniki farszu wymieszać, lekko obsmażyć na patelni na łyżce oleju.
  • 3. Z mięsa uformować kotlety, w każdym zrobić zagłębienie i napełnić je farszem. Kotlety układać na folii aluminiowej i zawinąć. Opiekać kotlety na grillu 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy