Mielone w otrębach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowsza wersja mielonych

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    mała cebula
    1 jajko
    3 łyżki otrąb owsianych + do obtoczenia
    1/3 szklanki wody
    sól czosnkowa
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone w otrębach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy startą na drobnej tartce cebulę, jajko,otręby, wodę i przyprawy do smaku.
    Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy owalne kotlety, obtaczamy w otrębach i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Przekładamy do rondelka, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 5-7 minut.
    Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kwaszonym.

Porady

Zamiast otrębów owsianych możemy użyć np.pszennych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować